Home biografie CD's agenda contact links

 

 

Biografie

Carmen is letterlijk opgegroeid met Countrymuziek. Op 8 jarige leeftijd zong zij met haar vader het eerste liedje "But you love me daddy", dat werd uitgebracht op LP en later op CD (”Hello Again” en “The Best of Ben Steneker”). Verknocht aan de Countrymuziek koos Carmen toch voor het in Nederland (meer) populaire Top-40 en Nederlandstalig genre. Zo zong zij enige jaren, met veel succes, in het duo "Soundwave" op bedrijfsfeesten, bruiloften en partijen. Het spelen op haar akoestische gitaar kon daarbij niet ontbreken. In deze periode heeft zij, met haar vader, meerdere malen duetten opgenomen voor zijn CD's (o.a. “Rose of my heart”, “How I love you”, “Someone to hold me”, “We believe in happy endings”, etc.).
Na "Soundwave" kon ze het toch niet laten om te zingen. Ze heeft enkele aanbiedingen om zangeres te worden in bruiloftsbands afgewezen om uiteindelijk toch te kiezen voor haar liefde voor Countrymuziek. Ze ging zelf schrijven, componeren en zingen.
In de Country-scene oogstte zij inmiddels veel waardering bij het publiek. Het repertoire dat zij ten gehore brengt varieert van sommige "Gouwe Ouwe" nummers tot en met het meer Country-Linedance gerichte modernere werk. Ter eventuele afwisseling vormt zij met haar vader een graag gehoord duo.
Inmiddels trad zij op tijdens diverse grote countryevenementen, waaronder Floralia , Hemelrijk , De Western Experience , Starriders Festival , twee grote festivals in Denemarken en was zij "live" te gast in “ KRO's Country Corner ”. Er zijn uitnodigingen voor internationale Festivals in Amerika, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en Engeland. Ook is zij te zien en te horen geweest op o.a. Veronica , RTL-4 , KRO , TV- oost , radio Oost , etc..
Op de CD "Route 65" van vader Ben is Carmen ook van de partij met twee duetten, meerdere nummers backing vocals en niet te vergeten twee van de nummers op de CD zijn door Carmen geschreven t.w. " Run Away " en " I really don't know ".
September 2000 en 2002 was zij te gast als artieste in de USA bij het "USA Traditional Country Festival" van Bob Everhart in Avoca (Iowa). Op dit festival werd het door haar geschreven nummer "Run Away" beloond met de " Foreign Song Award ”. Zij trad acoustisch (solo met alleen haar gitaartje) op voor totaal 40.000 mensen die het festival bezochten. Zij werd voor 2003 wederom terug gevraagd in Nebraska en Iowa en tevens voor het "Buffallo Ranch Festival" in Illinois.
De eerste solo-CD is sinds okt. 2001 een feit: "Carmen's Country Fever", waarop 6 originele nummers (”Country Fever” en “What We Share” van eigen hand) en verder vlotte (line-dance) Covers (Country-Rock). Resultaten van Carmen bij het "Dutch-Country-Poll-Gala" 2002: 2e bij "Meestbelovende acts" 6e bij "Meest Populaire Zangeressen" 5e bij "Populairste CD van 2001".
In oktober 2003 verscheen het 2e solo-album "Slow(E)Motions" en deze CD werd door de media goed ontvangen. In het sportprogramma "Langs de Lijn" draaide men nummers van dit album, van RTV-Oost ontving Carmen de felbegeerde "Super-Ster" voor Slow(E)Motions en de lokale en regionale zenders maakten het album "CD van de maand". Slow(E)Motions bestaat alleen uit ballads, verdeelt in 6 covers en 6 originele nummers. Aan "Slow(E)Motions" werkten vocaal & instrumentaal o.a.: Ben Steneker , Edwin de Groot , JustInTime , Marcel Smulders (duet) & Wilma Smulders (Savannah), Dick van Altena (Major Dundee), Johan Janssen (steel), Joost van Es (Fiddle) en Herman Beumers (Sax).
In september 2003 was Carmen voor de derde keer voor optredens in Iowa en Nebraska (midden Amerika). Haar tour was dermate succesvol dat er weer uitnodigingen zijn voor 2004.
Het toonaangevende Benelux maandblad "Country-Gazette" plaatste in het oktober nummer een uitgebreid artikel over Carmen en haar nieuwe album. Tevens staat in het november nummer de CD recensie van "Slow(E)Motions".
Door de lezers van de Country-Gazette werd Carmen voor het "Poll-Gala 2003" gekozen bij de eerste 5 in de categorie "Meest Belovende Country-Act" .

2005: de duetten-DVD en C.D. "Like Father Like Daughter" van BEN en dochter CARMEN is in augustus verschenen. Moeilijk als het is om duetten te vinden die geschikt zijn voor vader en dochter was het een uitdaging voor Dick van Altena om hier aan dit album zijn medewerking te verlenen. Dick leverde 7 prachtige originele "vader/dochter" songs . Justin Time schreef 1 nummer, Carmen schreef zelf een nummer, Baby Blue van Hans Bouwens in een nieuw jasje en er is gekozen voor 3 minder bekende covers.

In Augustus 2005 zijn BEN en CARMEN opnieuw uitgenodigd voor een optreden op de hoofd-bühne van het FLORALIA-COUNTRYFESTIVAL in Oosterhout (Br.), met ca. 15.000 bezoekers al jaren gekozen als het meest favoriete countryevenement van ons land. Daarnaast zijn er optredens tijdens talrijke singer /songwriteravonden, in kombinatie met oa . Dick van Altena en er zijn uitnodigingen voor optredens in binnen- en buitenland op belangrijke country-festivals en linedanceavonden .

2006 hebben Ben en Carmen weer een volle agenda waarbij ook optredens op nationale TV o.a. optredens bij ‘Hotel Big Brother' (TALPA) en Shownieuws (SBS6). Tevens hebben vader en dochter weer een uitnodiging gekregen voor HET country-festival van Bob Everhart in Iowa (USA) en een tour (Iowa en Nebraska).

Op 7 april 2007 werd tijdens een groot countryfeest in Haaksbergen voor een uitverkochte zaal de nieuwe C.D. en DVD "COUNTRY CAFÉ" gepresenteerd.
Dick van Altena schreef 10 prachtige songs en deze werden aangevuld met minder bekende covers. Op de DVD staat een speciale bonustrack uit 1980 met Ben en Carmen.
Dick van Altena overhandigde vader en dochter de eerste exemplaren.
Fans uit alle delen van ons land waren naar Haaksbergen gekomen, er was een radiopresentator uit Zweden en fans uit Polen en Duitsland ontbraken niet.
Het nummer "Country Café" hebben Ben en Carmen inmiddels gezongen in T.V.-programma's van Talpa en RTV Oost.

Eind augustus 2007 zijn Ben en Carmen weer, met succes, naar Amerika geweest, o.a. voor optredens tijdens het 7- daags National Traditional Country Music Festival van Bob Everhart dat gehouden werd in Missouri Valley. Voor Ben was het de 21e keer en voor Carmen de vierde keer. Bob's Festival wordt jaarlijks bezocht door ca. 40.000 liefhebbers van Country Music. Voor volgend jaar zijn ze wederom uitgenodigd en zal dit Country Fesival plaats vinden op de Fairground van Lemars in de staat Iowa.

JUBILEUM

Op 3 november 2007 werd tijdens een groot feest het 50-jarig artiestenjubileum van Ben op unieke manier gevierd. Dit alles voor een meer dan uitverkochte zaal. Een team, o.l.v. Dick van Altena, verzorgde het prachtige programma bestaande uit optredens van vele collega's, waar Ben in het verleden mee heeft samengewerkt. De ene verrassing na de andere volgde. Een onvergetelijke dag die door meerdere lokale en regionale TV zenders is uitgezonden.

Het jaar 2008

Eind Aug./ begin Sept. zijn Ben en Carmen weer, met succes, naar Amerika geweest voor optredens tijdens het 7- daags National Traditional Country Music Festival van Bob Everhart dat dit maal gehouden werd in LeMars Iowa op de Plymouth County Fairground. Voor 2009 zijn ze wederom uitgenodigd in LeMars en in Orange City, een Nederlandse Comunity. Als voorloper van een groot festival, zijn vader en dochter in Oktober naar Polen geweest, omgeving Poznan, een optreden georganiseerd door Dhr. B. Nijhuis.

Nieuwe CD/DVD 2009

In het jaar 2008 waren Ben en Carmen al druk bezig met het uitzoeken van nummers en het opnemen van hun derde duet CD/DVD. Deze is ook weer opgenomen door Justin Piepelenbosch, huidige producer van Thomas Berge. Door verschillende oorzaken, omstandigheden, komt de CD/DVD wat later dan gepland. Maar zoals men altijd zegt: "Beter laat dan nooit". U hoort van ons!!

 

 
Link: FOTO's (2)

Home | Biografie | CD's | Agenda | Contact | Links
© Copyright Carmen Steneker.